Tadej Maver Guštin

Vsi veliki so bili najprej enkrat majhni. Tako je tudi s Tadejem. Mama bi vam vedela povedati, da je bila njegova prva beseda »avto« in da so mu test za sluh namesto s številkami opravil z avtomobilskimi znamkami, vendar je oče zaslužen za ljubezen do motorjev.

2020 – DRŽAVNI PRVAK

Tadej se je s prvim minimotom srečal pri šestih letih, vendar se je nad njim navdušil šele pri devetih, ko je prvič stopil na čisto pravo dirkališče. To se je zgodilo v Vrtojbi, na njegovem danes domačem dirkališču. Pri desetih se je prvič udeležil slovenskega državnega prvenstva in dosegel skupno drugo mesto v kategoriji Otroci 2.

Naslednje leto je pridno vadil pod budnim očesom trenerja Jana Poropata, leta 2017 evropskega prvaka v kategoriji Minimoto Open B, leta 2019 pa tretjega v isti kategoriji. Šolo, karate in ure angleškega jezika je delil z vikendi na dirkališčih in izkazalo se je, da je Tadej v vožnji zelo napredoval. Sezono 2019 je sicer zaključil na skupno tretjem mestu v kategoriji Otroci 2, vendar moramo priznati, da se zaradi poškodbe dveh od petih dirk ni mogel udeležiti, druge tri pa je dvakrat končal na prvem in enkrat na drugem mestu.

V sezoni 2020 je Tadej postal državni prvak v svoji kategoriji. Z izjemo prve dirke, kjer je imel tehnične težave, je vse druge dirke odvozil suvereno in prepričljivo ter je na koncu vsake dirke stal na najvišji stopnički. Naslova je bil Tadej zelo vesel, saj se bilo to njegovo zadnje leto v kategoriji Otroci.

V sezoni 2021 Tadej prehaja v kategorijo Open, kjer se bo pomeril z odraslimi dirkači. Zaveda se, da prvo leto še ne bo mogel posegati po najboljših uvrstitvah, saj bo konkurenca precej močnejša, poleg tega pa se bo potrebno privaditi tudi na čisto nov, močnejši motor. V letu 2021 se bo Tadej udeležil tudi italijanskega državnega prvenstva v minimotu (CIV), kjer je konkurenca še posebej zagrizena, vendar se izziva ne boji in ga pričakuje z navdušenjem.

Bodite med njegovimi navijači tudi vi in spremljajte mladega športnika že od samih začetkov!