Zadnja dirka državnega prvenstva v sezoni 2019

Zadnja dirka državnega prvenstva v sezoni 2019

V nedeljo, 13.10.2019, je bil spet en lep dan. Čakala me je še zadnja dika v sezoni 2019. Tokrat smo tekmovali v Vrtojbi, na mojem domačem dirkališču.

Med treningi sem sicer še iskal prave nastavitve, vendar mi je že na kvalifikacijah dobro kazalo, ker sem bil drugi. V prvi dirki sem štartal slabo in začel na četrtem mestu. Prvega nasprotnika sem prehitel dokaj hitro, Taj pa je bil trši oreh, vendar sem tudi njega uspel prehiteti. Pred mano je bil le še Tian. Če bi imel še kakšen krog več, bi se z veseljem bojeval še za prvo mesto. Kljub temu, da je Tian dirko končal pred mano, sem v svoji kategoriji vseeno zmagal.

S Tianom - zaključek sezone 2019
Boj s Tianom.

Tudi druga dirka je potekala podobno, le da sem tokrat veliko prej ponovno prišel na drugo mesto. Boj s Tianom je bil veliko bolj napet. Enkrat sem ga že prehitel, vendar me je malo pred koncem dirke ponovno prehitel on. Jaz se klub temu nisem dal in na cilj sva prišla skoraj istočasno. Le 6 tisočink naju je ločilo, tudi tokrat je bil Tian pred mano. Lahko bi rekli, da se mi je oddolžil za dirko na Vranskem. 😊

Kaj naj rečem … obe dirki sta bili odlični in vesel sem že druge zaporedne zmage. Žal sem letos tretji v skupnem seštevku, vendar nisem žalosten. Dveh od petih dirk nisem mogel voziti in zato nisem imel možnosti za višjo uvrstitev. Vesel sem z uspehi, ki sem jih dosegel letos. Veliko sem se naučil in pridobil veliko novih prijateljev ter izkušenj. Zato lahko rečem, da so moje zmage tudi zmage mojih staršev, ki me podpirata, Jana in Valterja Poropata, ki mi svetujeta, GHR-ja, ki mi pomaga s tehnične plati in tudi vseh mojih prijateljev in sponzorjev, ki me spodbujate, podpirate in navijate zame. Hvala vam!

Zaključek sezone 2019