Circuito del Persico – testni dan

Circuito del Persico Testni dan

Soboto 15. in nedeljo 16. februarja 2020 sem bil na dirkališču Circuito del Persico v bližini Ferrare.

Srečanje z GHR-jem

Soboto sem večinoma preživel na stezi in v GHR-jevem boxu. Tu je moj mehanik Giuseppe delal čudeže in sem ga res z veseljem opazoval delati. Lepo je videti ljudi, ki so svojemu delu predani in ga opravljajo vestno in natančno, a tudi z vsem srcem. Dajejo ti zagon, da se potrudiš tudi sam.

Zvečer smo obiskali Ferraro, kjer se je dan zaključil zelo sladko – v mestu je bil namreč festival čokolade. Na stojnicah sem z veseljem poskusil vsako ponujeno sladko dobroto. 🤩

Čokolada
Čokoladne dobrote.

Test day

V nedeljo pa sem komaj čakal, da se začne testni dan. Dirkači smo imeli namreč možnost testirati okvirje in motorje različnih proizvajalcev. Večino imen kot dirkač poznam, vendar lepo je, če lahko tudi testiraš stvari, ki jih sam ne poznaš. Jaz sem testiral okvir Blata z motorjem CS (Iame), pripravljenim za enega od vodilnih italijanskega državnega tekmovanja CIV. Veliko mojih prijateljev vozi to kombinacijo. Nekateri so nad njo navdušeni, drugi spet ne. Mene osebno ta kombinacija ni prepričala, ker sem navajen na drugi stil vožnje. Kljub temu sem vesel, da so mi omogočili testiranje.

CS in Blata
CS in Blata.

Naslednja kombinacija pa je bil novi okvir DM z novim motorjem GHR, za kategorijo Junior C (zračno hlajen motor brez podložke). Tu pa lahko rečem le, da nihče ni dvomil, kakšen se mi je motor zdel, saj sem z dirkališča prišel ves nasmejan in povem vam, da komaj čakam, da bom na takem motorju lahko dirkal!

DM in GHR
DM in GHR.
Scroll to Top