Minimoto dirkališča v Sloveniji

Dirkališča v Sloveniji

Na tej strani si lahko ogledate dirkališča v Sloveniji, kjer potekajo dirke državnega prvenstva v minimotu. Trenutno so dirkališča, kjer poteka državno prvenstvo, le 4. Potrudili smo se zbrati kar največ uporabnih podatkov, da si boste laže ustvarili jasno sliko, še preden prispete na dirkališče.

Za vsako dirkališče smo poiskali:

  • kontaktne informacije,
  • urnik,
  • karakteristike steze,
  • dodatne storitve in
  • zemljevid,
  • pri nekaterih si lahko ogledate tudi videoposnetke s steze.

Predstavitev dirkališč

AMZS Center varne vožnje Vransko

Med hribčki Savinjske statistične regije, le streljaj od avtoceste, se med zelenjem skriva odlično urejen AMZS-jev center varne vožnje. Znan je predvsem po priznanih tečajih varne vožnje, čeprav se tu enkrat letno izvede tudi dirka državnega prvenstva za kategorije minimoto, skuter, mini GP 10 in supermoto.

Steza, ki je sicer zelo hitra, je na voljo za treninge le v določenih terminih, zato jih pokličite, predno se odpravite na trening. Prijazne gospe v restavraciji pa bodo poskrbele, da ne boste ostali ne lačni ne žejni.

Več informacij pa najdete na strani z opisom Centra varne vožnje Vransko.

Na spodnji povezavi si lahko ogledate dirko, ki je potekala na tem dirkališču:

Minimoto Vransko 2019

Vrtojba

V goriški statistični regiji se nahaja dirkališče, ki je večinoma s soncem obsijano. Tu so začeli dirkati tudi mladi upi slovenskega moto športa, kot sta brata Krševan, Etien Kantar Božič in Tadej Maver Guštin.

Dirkališče se nahaja poleg Mednarodnega mejnega prehoda, v bližini Lesnine, v industrijski coni. Ima veliko parkirišče, kjer boste brez problemov postavili vaš box.

Dirkališče v Vrtojbi gosti tudi minimoto šolo, kjer se mladi nadebudneži učijo vožnje.

Več informacij pa najdete na strani z opisom dirkališča Vrtojba.

Na spodnjih povezavah si lahko ogledate dva videoposnetka, posneta prav na tem dirkališču:

Zadnjih 5 minut Vrtojbe 2019
Vrtojba 2020 – end of season

Dirkališče Slovenja vas

V Podravski statistični regiji se nahaja zadnje dirkališče, ki se je priključilo svetu dirk. Dirkališče leži v bližini mesta Ptuj. Kot zanimivost lahko omenimo, da je proga zasnovana je tako, da je mogoče voziti v obe smeri, torej v smeri urinega kazalca ali v nasprotni smeri.

Še ena, malo manj lepa zanimivost tega dirkališča pa je, da na dirkališču praviloma ni mogoče prenočiti. Če bi tu želeli trenirati več kot en dan, si torej v bližini rezervirajte prenočišče, da ne bo prišlo do slabe volje. Stvar ne bi smela biti preveč zapletena, saj so vaščani Slovenje vasi zelo gostoljubni in prijazni.

Ker kompleks še ni popolnoma dokončan, vas bomo o njegovih novih pridobitvah še obveščali.

Več informacij pa najdete na strani z opisom Kartodroma Slovenja vas.

Na spodnji povezavi si lahko ogledate dirko, ki je potekala na tem dirkališču:

Slovenja vas 2021 – First victory in minimoto Open

Raceland Krško

Raceland Krško je zanimivo dirkališče, saj ima direkten pogled na Nuklearno elektrarno Krško, s čimer se verjetno ne more pohvaliti veliko dirkališč. Dirkališče leži v Posavski statistični regiji, v industrijski coni, malo odmaknjeno od mestnega središča.

Proga je na voljo za treninge, vendar naj vas ne preseneti, če si jo boste morali deliti z vozniki go-kartov, ki tu najamejo vozila. Njihove vožnje bodo zasedle kar velik del časa, ki je na voljo za treninge.

Več informacij pa najdete na strani z opisom dirkališča Raceland Krško.

Na spodnji povezavi si lahko ogledate dirko, ki je potekala na tem dirkališču:

Krško 2020 minimoto junior R1

Zemljevid minimoto dirkališč v Sloveniji

Scroll to Top