Krško 2020 – 4. dirka državnega prvenstva

Krško 2020 – 4. dirka državnega prvenstva

V Krško sem se odpravil nejevoljen, saj sem vedel, da me čaka proga, ki mi ni všeč. Proga je hitra in zelo težko je prehitevati. Tu mi še nikoli ni uspelo zmagati in bal sem se dirkati na njej, saj sem na začetku dirkaške kariere prav v Krškem zoprno padel.

Kakorkoli že … kljub tem predpostavkam sem se odločil obrniti list in napisati drugačen konec. Začetek ni bil najboljši, ker smo v soboto imeli tehnično težavo, a smo jo uspešno odpravili s pomočjo Gašperja Lenka. Potem sem imel na voljo celo soboto za preučevanje nasprotnikov. To je bilo pomembno, saj sem imel pred ostalimi nasprotniki le 8 točk prednosti v skupnem seštevku in želel sem si zmagati, da bi njihov zaostanek še povečal. Bojevali smo se, se študirali in ni mi preostalo nič več kot to, da počakam na nedeljo.

Nedelja se je začela odlično. Že od zgodnjih jutranjih ur so me prijatelji, mnogi med njimi so bili v Adrii na evropskem prvenstvu, bodrili. Dan sem začel motiviran in priboril sem si pole position.

Prva dirka: Začel sem jo s prvega startnega mesta, vendar me je na startu po desetih metrih Tai prehitel. Vedel sem, da me čaka naporna dirka tudi zato, ker se nisem uspel takoj otresti Matije, kljub temu sem dobro vozil in približno na polovici dirke sem v ovinku prehitel Taia, saj ovinka ni dovolj dobro zapiral. Od takrat naprej je šlo vse gladko, saj sem bil hitrejši od tekmecev in sem brez težav zmagal.

Druga dirka: Tako kot na prvi dirki, tudi na drugi dirki nisem dobro začel, saj sem se po startu ponovno znašel na drugem mestu. Poskušal sem ponoviti strategijo kot v prvi dirki, toda tokrat je nasprotnik pričakoval moj napad na točki, kjer sem ga prehitel prejšnjič, zato je ovinek zdaj dobro zapiral. Začel sem voziti kot lisjak, na tistem ovinku sem ga večkrat napadel, na drugih točkah, kjer sem videl, da bi bil napad možen pa sem ga pustil v miru do predzadnjega kroga, ko sem ga presenetil v ovinku, kjer napada ni pričakoval. Uspel sem ga prehiteti, nato sem dobro preračunal, kje prehiteti za krog počasnejše dirkače in druga zmaga je bila moja. Bil sem zelo vesel.

Zdaj imam 20 točk prednosti pred drugo uvrščenem na skupnem seštevku, čakata pa me še dve dirki v Vrtojbi, na moji domači progi. Držite pesti!