Uporaba pi┼íkotkov ­čŹ¬

Spletna stran tadej96.eu uporablja piškotke.
S pi┼íkotki vas osebno ne identificiramo. Uporabljamo jih samo za bolj┼íe delovanje spleti┼í─Źa.
Z uporabo tega spletnega mesta se strinjate, da spletno mesto tadej96.eu nastavi piškotke na vaši napravi.

KAJ SO PIŠKOTKI?

Pi┼íkotki so manj┼íe besedilne datoteke, obi─Źajno iz ─Źrk in ┼ítevilk, katere obiskano spletno mesto shrani v napravo (ra─Źunalnik, mobilnik, tablica itd.) z namenom prepoznavanja teh naprav. Shranjevanje pi┼íkotkov je pod nadzorom brskalnika ÔÇô glejte spodaj: nadzor nad pi┼íkotki.

VRSTE PIŠKOTKOV

Obstajajo štiri glavne vrste piškotkov:

Nujno potrebni pi┼íkotki: Ti pi┼íkotki so klju─Źnega pomena, saj omogo─Źajo premikanje po spletni strani in uporabo funkcij spletne strani ali za nudenje storitev, ki ste jih zahtevali. Npr., da se shranijo izdelki, ki ste jih dodali v spletno ko┼íarico. Za uporabo teh pi┼íkotkov ne potrebujemo va┼íega dovoljenja.

Funkcionalni pi┼íkotki: Ti pi┼íkotki omogo─Źajo, da si spletna stran zapomni va┼íe izbire (kot so va┼íe uporabni┼íko ime, jezik ali regija, v kateri se nahajate) in vam nudi izbolj┼íane in bolj osebne funkcije. Npr., stran vam lahko nudi lokalne vremenske napovedi ali prometne novice z uporabo pi┼íkotka, da shrani informacije o regiji, v kateri se trenutno nahajate, si zapomni va┼íe spremembe velikosti besedila, pisave in ostalih delov spletne strani, ki so prilagodljive in vam nudijo zahtevane storitve, kot so ogled videa ali komentar na blogu. Informacije, ki jih zberejo ti pi┼íkotki, so lahko anonimizirane in ti pi┼íkotki ne morejo slediti va┼íi aktivnosti v brskalniku na drugih spletnih straneh.

Analiti─Źni pi┼íkotki
Ti piškotki zbirajo informacije o tem, kako se obiskovalci vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja funkcionalnosti spletne strani (npr.: katera spletna stran je najbolj obiskovana). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika. Vse informacije, ki jih ti piškotki zberejo, so anonimne.

Ciljni pi┼íkotki ali ogla┼íevalni pi┼íkotki tretjih oseb: Ti pi┼íkotki se uporabljajo za dostavo oglasov, ki so bolj pomembni za vas in va┼íe interese. Uporabljajo se tudi za omejevanje ┼ítevila prikazov posameznega oglasa kot tudi za pomo─Ź pri merjenju u─Źinkovitosti ogla┼íevalske kampanje. Obi─Źajno jih namestijo ogla┼íevalske mre┼że z dovoljenjem upravljavca spletne strani. Zapomnijo si, da ste obiskali spletno stran in ta informacija je posredovana ostalim organizacijam, kot so ogla┼íevalci. Ciljni ali ogla┼íevalni pi┼íkotki so lahko pogosto povezani s funkcionalnostjo spletne strani, ki jo omogo─Źa druga organizacija.

ZAKAJ NAŠA SPLETNA STRAN UPORABLJA PIŠKOTKE?

Piškotke uporabljamo za osnovno delovanje spletnega mesta in da izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo.

KATERE PIŠKOTKE UPORABLJA NAŠA STRAN?

PiškotekOpisVrsta piškotkaTrajanje piškotka
pll_languagePolilang uporablja pi┼íkotek pll _language, da si zapomni jezik, ki ga uporabnik izbere, ko se vrne na spletno stran in za pridobitev informacij o jeziku, kadar slednje niso na voljo na drug na─Źin.Funkcionalen pi┼íkotek1 leto
_ga_XH6RX9K33PPi┼íkotek _ga_XH6RX9K33P namesti Google Analytics.Analiti─Źen pi┼íkotek2 leti
_gaPi┼íkotek _ga, ki ga namesti Google Analytics, izra─Źunava podatke o obiskovalcih, sejah in ogla┼íevalskih akcijah ter vodi evidenco o uporabi spletnega mesta za analiti─Źno poro─Źilo. Pi┼íkotek shrani informacije v anonimni obliki in za prepoznavanje obiskovalcev le tem dodeli naklju─Źno ustvarjeno ┼ítevilko.Analiti─Źen pi┼íkotek2 leti

POVEZAVE DO DRUGIH SPLETNIH STRANI

Na┼ía spletna stran vsebuje povezave do drugih spletnih mest. Glede uporabe pi┼íkotkov in pogojev varovanja zasebnosti na teh spletnih mestih ne moremo odgovarjati. Ko zapustite na┼ío spletno stran, se morate tega zavedati. Preberete lahko tudi izjave o varstvu zasebnosti na drugih spletnih mestih, ki jih obi┼í─Źete.

LAHKO UMAKNEM SVOJO PRIVOLITEV?

Ko privolite v uporabo pi┼íkotkov, se v va┼í ra─Źunalnik ali drugo napravo shrani pi┼íkotek, ki si je to zapomnil za naslednji─Ź, ko ponovno obi┼í─Źete isto spletno stran. ─îe ┼żelite kadar koli umakniti svojo privolitev, morate izbrisati pi┼íkotke s spremembo ustreznih nastavitev brskalnika.

UPRAVLJANJE PI┼áKOTKOV (Kako jih onemogo─Źim)?

─îe ┼żelite omejiti, blokirati ali izbrisati pi┼íkotke, lahko to storite s spremembo ustreznih nastavitev v brskalniku. Navodila za spremembo teh nastavitev najdete v ‘Pomo─Źi’ va┼íega brskalnika. Bodite pozorni na to, da nekatere funkcije morda ne bodo pravilno delovale ali vam ne bodo na voljo, ─Źe boste spremenili te nastavitve. Podrobnej┼íe informacije, ki so odvisne od brskalnika, so na voljo na spletnih straneh:

Mozilla Firefox: support.mozilla.org/sl/kb/izbrisite-piskotke-podatke-strani
Google Chrome: support.google.com/chrome/answer/95647
Microsoft Internet Explorer in Edge: support.microsoft.com/sl-si/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies
Apple Safari: support.apple.com/kb/ph5042
Opera: help.opera.com/en/latest/web-preferences/#cookies
Google Android: support.google.com/android/?hl=en
Windows Phone: microsoft.com/windowsphone/en-us/howto/wp7/web/changing-privacy-and-other-browser-settings.aspx

Scroll to Top