Circuito del Persico – Test day

Circuito del Persico – Test day

Soboto 15. in nedeljo 16. februarja 2020 sem preživel na dirkališču Circuito del Persico v bližini Ferrare.

Soboto sem večinoma preživel na pisti in v GHR boxu, kjer je moj mehanik Giuseppe delal čudeže in sem ga res z veseljem opazoval delati. Lepo je videti ljudi, ki so svojemu delu predani in ga opravljajo vestno in natančno a tudi z vsem srcem. Dajejo ti zagon, da se potrudiš tudi sam.

Čokoladne dobrote

Zvečer smo obiskali tudi Ferraro, kjer se je dan zaključil zelo sladko – v mestu je bil namreč festival čokolade in na stojnicah sem z veseljem poskusil vsako ponujeno sladko dobroto 😊.

V nedeljo pa sem komaj čakal da se začne testni dan. Dirkači smo imeli namreč možnost testirati okvirje in motorje različnih proizvajalcev. Večino imen kot dirkač poznam, vendar lepo je, če lahko tudi testiraš stvari, ki jih sam ne poznaš. Jaz sem testiral okvir Blata z motorjem CS (Iame), pripravljenim za enega od vodilnih na CIV tekmovanju. Veliko mojih prijateljev vozi to kombinacijo in nekateri so nad njo navdušeni, drugi spet ne. Mene osebno ni prepričala, ker sem navajen drugega stila vožnje, vendar sem vesel, da so mi omogočili testiranje.

CS in Blata

Naslednja kombinacija pa je bil nov okvir DM z novim motorjem GHR kategorije C. Tu pa lahko rečem le, da nihče ni dvomil, kakšen se mi je motor zdel, saj sem z dirkališča prišel ves nasmejan in lahko le rečem, da komaj čakam, da bom na takem motorju lahko dirkal!

DM in GHR