Moj debi na CIV-u: Ferrara, 7. – 9. avgust 2020

Xbikes Ferrara

Zadnje tri dni, od petka 7. do nedelje 9. avgusta, sem preživel na dirkališču Xbikes blizu Ferrare, saj je tu potekalo italijansko državno prvenstvo v minimotu.

CIV v primerjavi s slovenskim državnim prvenstvom

Težko bi v le nekaj besedah povzel, kakšen je bil moj prvi vikend na CIV-u (italijansko prvenstvo v hitrostnem motociklizmu), vendar bom to poskušal narediti. Naj vam povem, da je bila izkušnja v Ferrari zelo posebna in zelo lepa. CIV je prvenstvo z veliko več udeleženci, kot jih je na državnem prvenstvu Slovenije. Imajo več kategorij in tudi več dirkačev, zato je tudi življenje v paddocku veliko bolj živahno.

Novi in stari prijatelji

Zopet sem videl stare prijatelje in si pridobil tudi nove. Zelo sem vesel, da sem ponovno srečal celo ekipo GHR-ja (fantje, vi ste izredni), spoznal tehničnega svetovalca FMI-ja, Paola Marchionija, ki mi je pomagal z odličnimi nasveti, ki jih bom zagotovo upošteval tudi v prihodnosti in ne nazadnje sem opravil tudi intervju za Sky.

Dirka

Stezo sem spoznal pred nekaj tedni, tako da to ni bila nova izkušnja. Vozil sem dokaj dobro in izpolnil sem svoja realna pričakovanja. To je bil moj debi na CIV-u in tudi moj debi v vožnji z minimotom brez podložke. Veliko dirkačevi s katerimi sem se bojeval so bili prvaki, nekateri na državni drugi tudi na evropski ravni, vendar me to ni ustavilo in obe dirki sem končal na 7. mestu. Veliko ljudi me je pohvalilo in pohvalili so moj pogum, česar sem bil zelo vesel.

Torej, na splošno gledano, sem se dobro odrezal in sem ponosen na to. Komaj čakam, da ponovim še eno tako izkušnjo. Hvala, CIV za čudovito dogodivščino!

Scroll to Top