Prvo srečanje z Xbikesom

Xbikes Ferrara

Laguna Seca in njegova glavna atrakcija, zavoj Corkscrew … všeč mi je bil že takrat, ko sem ga gledal po televiziji in navijal za Valentina Rossija. Vedno sem se spraševal, kako ga je zvoziti. Potem pa sem nekega dne ugotovil, da je mini posnetek tega zavoja relativno blizu mene, pri Ferrari, na dirkališču Xbikes. Tako smo se med vikendom odpravili prav tja.

Dirkališče je lušno, tehnično in seveda je njegova najprepoznavnejša točka prav zavoj Cavatappino, kot ga imenujejo Italijani. Cavatappino je zanimiv, ker se ne vidi, kje se konča. Priznam, da je na začetku kar zapleten, saj se lahko opiraš le na svoj spomin.

V soboto je bilo v Xbikesu kar nekaj dirkačev, predvsem tistih, ki tekmujejo na italijanskem državnem prvenstvu CIV. Proti koncu dneva sem stezo spoznal in tudi Cavatappino mi je šel bolje od rok, zato sem užival v boju s temi dirkači. Prvič po Covidu-19 sem srečal tudi nekaj prijateljev, s katerimi sem se spoznal lani. Dan je bil lep in ni mi žal, da sem namesto na morje prišel na dirkališče Xbikes.

Scroll to Top