Konec sezone 2023 – manjka le še pika …

Moj minimoto

Prišli smo na konec sezone 2023. Ne morem reči, da je bila to lahka ali lepa sezona saj sem bil več kot 5 mesecev “v gipsu”. Hkrati je bila ta sezona naporna tudi s šolskega vidika, saj sem končal osnovno šolo in se moral odločiti, po kateri poti bom dosegel svoje cilje. No, vsaj tu mi je izbira Srednje tehniške šole Koper prinesla veliko veselja.

Povzetek vseh dirk

Sezona 2023 se je začela v Vrtojbi. Prva dirka je bila psihično naporna. Ponovno sem se moral srečati s stezo, na kateri sem imel nesrečo. Odločili smo se, da bom v Sloveniji vozil dve prvenstvi – Minimoto Open in MiniGP 10. Na prvi dirki v Italiji, v Cerviji, nas je imelo kar nekaj dirkačev težave.

Sledila je dirka v Krškem. Kljub padcu z MiniGP-jem na treningu, sem bil v Krškem kar trikrat na stopničkah. Druga dirka za CIV je potekala v Codognu, na zame neznani stezi. Iz Codogna sem odšel s črnimi mislimi, saj sta se na tej dirki poškodovala moja dva bivša ekipna kolega.

No, čez nekaj dni sem jima delal družbo tudi sam. Ponovno sem si zlomil roko in tokrat še ključnico za povrh. Dirka v Slovenji vasi je bila tako izgubljena. Na žalost tudi dirka v Casci. Prav to dirko sem najbolj pričakoval, ker je potekala na stezi, ki mi je zelo všeč. Hkrati se je v Casci odvijala tudi Sprint race. Jaz sem jo spremljal z domačega naslonjača. 😭 MiniGP smo prodali.

Tokrat so mi zdravniki omogočili dokaj hiter povratek na stezo in veliko ljudi je bilo presenečenih, ko me zagledalo na Vranskem. Vozil sem z bolečinami a še vedno zagrizen. Isti dan je bila dirka v Ortoni, tudi tokrat s Sprint raceom in ponovno sem bil odsoten …

V Novem Marofu sem bil že ponovno v formi. Se mi pa potem ni izšlo v Vrtojbi. V Jesolu sem se fokusiral na zmago ekipnega kolega, saj sem vedel, da je za nabiranje točk v italijanskem prvenstvu zame že prepozno – bil sem primoran izpustiti polovico dirk.

V Sloveniji sem bil v minimotu skupno drugi, z eno dirko manj in najboljšim časom na vseh dirkah, kjer sem dirkal, z izjemo Vranskega. MiniGP 10 sem vseeno končal na 4. mestu. V Italiji sem končal na 20 mestu. Zdaj je čas za novo sezono in nove sanje.

Čas za zahvale

Zahvaliti se moram vsem prijateljem in sponzorjem, ki so mi bili blizu. Nekateri ste z menoj že zelo dolgo, drugi ste pristopili pred kratkim. Veliko vas je in želim se vam zahvaliti za vse prijazne besede, spodbudo in navijanje.

Letos sem se odločil, da napišem le tri javne zahvale. Izbral sem tiste osebe, ki so bile zame v tej sezoni odločilne:

Ing Filippas e p.i. Montalegni

Spoštovana gospoda Filippas in Montalegni,
srečanje z vama dvema je letos name naredilo največji vtis in je bilo moja največja motivacija. K vam sem prišel s tisoč vprašanji in tisoč dvomi, vendar sem bil ob odhodu pomirjen in navdihnjen. Dobiti vpogled v način, kako pristopate k izzivom, ki so pred vami, mi je odprlo oči. Ob občutku spoštovanja, ki preveva vaše delovno okolje, sem razumel, kako dobro opravljate svoje delo.
Počaščen sem, da sta si vzela čas zame in mi pomagala razbliniti moje dvome. Neizmerno sem hvaležen za navdih in motivacijo, ki sta mi ju dala.
Resnično si želim, da bi v prihodnosti kdo v meni videl to, kar sem jaz videl v vaju in trdo bom delal, da to željo nekoč tudi uresničim.

Tadej in Tian

Tian,
ti si v motosvetu zagotovo moj najboljši prijatelj.
Dolgo je trajalo, da sem si priboril tvoje spoštovanje, vendar je potem najino prijateljstvo zraslo v pičlih šestih tisočinkah sekunde. V teh letih sva si pomagala tudi v tistih najbolj kritičnih trenutkih, ko si jezen na cel svet in nočeš govoriti z nikomer. Iskreno sva se veselila vsake zmage, ki sva si jo priborila. Različna sva, vendar (včasih tudi skozi šalo 😁) vedno najdeva skupni jezik. Skupaj iščeva nove ideje, izzive, rešitve, predvsem pa se od dne, ko sva postala prijatelja, spoštujeva eden drugega.
Tian, upam, da bova to najino prijateljstvo še dolgo ohranila in želim ti, da boš dosegel vse cilje, ki si si jih zadal. Jaz bom vedno navijal zate! 💪🏻

Tadej in družina Palka

Dragi Petra, Ladi in Maty (vrstni red imen smo žrebali, saj ste vsi enako pomembni in vas ne moremo dati v vrsto po pomembnosti😊),
naše prijateljstvo traja že nekaj let, a vsako leto sproti se naklonjenost, ki jo mi vsi čutimo do vas, le stopnjuje in raste.
Letošnje leto je bilo težavno za obe družini, vendar smo ga skupaj prebrodili. Vedno smo bili v stiku tudi na stotine kilometrov stran in z različnimi prvenstvi, ki so potekala isti dan, ob istem času.
Letos sva z Matyjem našla še eno skupno točko. Skupaj sva začela delati na idejah, ki vam jih želiva predstaviti v naslednji sezoni.
Čudovito je imeti prijatelje, ki te podpirajo in so ti blizu, tudi če so v drugem kraju, na drugem dirkališču, v drugi državi. Daleč, a vedno tako blizu. ❤️

GHR

Hvala vsem, se vidimo ponovno v sezoni 2024!

Scroll to Top