Vrtojba in Jesolo 2023 – zadnji dve dirki

Vrtojba in Jesolo 2023

Vrtojba 2023

Vrtojba 2023

V Vrtojbo sem z Novega Marofa prišel s 6. točkami zaostanka. To pa ni še ničesar pomenilo, saj nisem človek, ki se preda. Treningi v soboto so šli v redu. Tudi pole position je bil moj. Zalomilo pa se je na prvi dirki. Tudi to je del dirkaškega sveta. Na drugi dirki sem zmagal, vendar to ni bilo dovolj za naziv državnega prvaka.
Letos je pač tako leto. Lahko bi rekel, da sem prebil več časa pri zdravnikih kot na motorju. 😅 A nič hudega. Zase vem, česa sem zmožen in voljo imam delati naprej. Čas je, da si zastavim cilje za sezono 2024.

Jesolo 2023

Sezono 2023 je ponovno zaključila dirka v Jesolu. Že lani je bila zadnja dirka CIV-a napeta, letos je bila pa še bolj živčna.
Zase sem vedel, da sem na dirki zgolj iz želje po tem, da ponovno srečam prijatelje. Pol sezone sem bil zaradi nesreč s CIV-a odsoten, tako da se ni imelo smisla potegovati za boljšo končno uvrstitev. To pa se ni moglo reči za mojega prijatelja, Matyja Palko, ki se je bojeval za naziv državnega prvaka v kategoriji Open B.
Že po prvem vhodu na stezo se je pokazalo, da bo vikend živčen. In res je bilo tako. Prišlo je do kar nekaj nepravilnosti, ki so jih komisarji zabeležili, vendar je to vseeno pri dirkačih pustilo grenak priokus.
V prvi dirki sem bil enajsti, drugo dirko pa sem se odločil, da ne grem na stezo. Tako sem za Matyja navijal ob stezi in bil več kot presrečen, ko mu je uspelo odnesti domov naziv državnega prvaka, za kar se je trudil že kar nekaj časa.

Z dirko v Jesolu se tako končuje tekmovalna sezona 2023.

Scroll to Top