Minimoto Open državno prvenstvo Krško 2021 – hitro a presneto, prehitro!

Raceland Krško

Minimoto Otroci in Open kategorije so se za tretjo dirko DP 27. 6. 2021 preselile v Krško. Oblika steze mi je sicer všeč, vendar to je tudi vse pozitivno, kar lahko Racelandu povem. Vikend je bil kljub temu prijeten, saj smo se srečali s prijatelji in druženje z njimi mi je vedno v veselje. Tokrat sem navijal kar za nekaj prijateljev, ki so tekmovali v kategoriji Otroci 2 in so vsi zapovrstjo stali tudi na stopničkah, tako da čestitke, fantje!

Glede dirke minimoto Open pa sva letos v Krškem z Janom Poropatom uprizorila kar zanimiv dvoboj. Tu sem se mu prvič približal dovolj, da se je tudi moj učitelj moral potruditi, da je obdržal vodstvo.

Raceland Krško - prvi trije
Prvi trije.

Prosti treningi in kvalifikacije

Sobotni treningi in kvalifikacije so mi šli dobro. Dosegel sem drugo štartno mesto, takoj za Janom. V času prostih treningov in kvalifikacij nisem vedel, koliko bom zaostal za njim na dirki in ali mu bom lahko sledil. Vedno sva namreč vozila vsak svoj krog, daleč stran eden od drugega. Poleg tega so bili v Krškem v kategoriji minimoto Open letos prisotni tudi dirkači, ki so dirkali hrvaško državno prvenstvo. Torej še ena neznanka več.

Dirki

V nedeljo smo bili zato vsi kar malo na trnih. Kot vedno sem se po ogrevalnem krogu pomiril, zbral in se pripravil, da odpeljem svojo dirko. Luka Lenko je s fantastičnim startom malo zmešal karte, vendar sem ga kmalu prehitel in začel slediti Janu. Ugotovil sem, da mi ne uhaja več toliko, kot mi je na prejšnjih dirkah, zato sem napel vse sile. Kljub temu da sem imel najhitrejši krog dirke, je Jan še vedno mojster in si je tudi tokrat privozil prvo mesto.

Tudi druga dirka je bila podobna prvi, z eno samo izjemo … Ko sem v drugi dirki drvel za Janom, je moj minimoto na eni izmed grbin, ki so na stezi v Krškem, poletel v zrak. Ko sem pristal, se je veriga strgala. Jaz sem obstal na motorju, vendar je bilo dirke zame žal konec. Bil sem jezen in razočaran, saj sem si želel tekmovati z Janom. Kot kaže, bom moral počakati na naslednjo priložnost, ki bo 28. in 29. avgusta na Vranskem.

Raceland Krško - treningi

Pogled v prihodnost

Še prej pa me čaka dirka italijanskega državnega prvenstva v Ferrari. Tu sva za Janom v dveh različnih kategorijah. Jaz dirkam v kategoriji Open A, on pa v kategoriji Open B. Torej bo moje dirkaško poletje še delavno. Če pa ste slučajno vi že na dopustu, uživajte in spremljajte moje podvige še naprej!

Scroll to Top