Minimoto šola

Kako in zakaj sem se jaz usedel na minimoto

Kot dirkač se tudi sam rad spominjam, kako sem začel dirkati. Prve korake sva malce neprevidno z očetom naredila na parkirišču s »Kitajcem«, poceni motorčkom, nato pa sva prišla v minimoto šolo v Vrtojbo. Ravno v minimoto šoli v Vrtojbi sem spoznal, da ne smem podcenjevati motorja zaradi njegove velikosti in kaj so bencinski športi. Naučil sem se tudi, kako pomembna je varnost in pridobil sem veliko prijateljev.

Šolanje v minimoto šoli

Minimoto šola v Vrtojbi je ena izmed dveh minimoto šol v Sloveniji, poleg minimoto šole Orjaki, kjer prijazni in dobri inštruktorji naučijo učence voziti motor od samega začetka. Na začetku morajo naši inštruktorji velikokrat prav držati učenca in z njim teči po dirkališču, vendar na koncu so se še vsi učenci, ki so šolo obiskovali, naučili vozit motor. Pridni so ti naši inštruktorji!
V času obiskovanja šole vam tudi ne bo treba skrbeti za opremo, saj si jo lahko vso izposodite pri klubu Gas Vrtejba, prav tako tudi motor. Le dobro voljo pripeljite s sabo.

Na koncu učence vedno nagradimo.

Dirkanje

Sam sem se v šoli počasi začel učiti voziti in postajal sem vedno boljši, za kar se moram zahvaliti inštruktorjem. Naslednje leto sem dobil svoj prvi pravi motor, svoj prvi kombinezon, rokavice in tako naprej. Počasi sem začel dirkati na državnem prvenstvu. Še vedno dirkam in uživam v tem, vendar zdaj včasih tudi pomagam inštruktorjem in opogumljam mlade dirkače v minimoto šoli.

Start minimoto promo dirke.

V minimoto šoli v Vrtojbi me ob sobotah lahko tudi srečate, saj čakam popoldanske treninge, ki so po šoli.

P. S. Šola ni samo poligon za dirkače, kjer se učijo hitrosti in spretnosti, meni je dala precej vrednot, ki jih potrebujem tudi drugače v življenju. Za kaj vse pa je vožnja za otroke koristna, si lahko preberete v članku 5 dobrih razlogov, zakaj naj se otrok začne ukvarjati z minimotom.

Scroll to Top