Minimoto šola

Minimoto šola

Kot dirkač se tudi sam rad spominjam, kako sem začel dirkati. Prve korake sva malce neprevidno z očetom naredila na parkirišču s »Kitajcem«, poceni motorčkom, nato pa sva prišla v minimoto šolo v Vrtojbo. Ravno v minimoto šoli v Vrtojbi sem spoznal, da ne smem podcenjevati motorja zaradi njegove velikosti in kaj so bencinski športi. Naučil sem se tudi, kako pomembna je varnost in pridobil sem veliko prijateljev.

Minimoto šola v Vrtojbi je ena izmed dveh minimoto šol v Sloveniji, kjer prijazni in dobri inštruktorji naučijo učence voziti motor od samega začetka. Na začetku morajo velikokrat naši inštruktorji prav držati učenca in z njim teči po dirkališču, vendar na koncu so se še vsi učenci, ki šolo obiskujejo, naučili voziti motor. Pridni so ti naši inštruktorji!
V času obiskovanja šole vam tudi ne bo potrebno skrbeti za opremo, saj si jo lahko vso izposodite pri klubu Gas Vrtejba, prav tako tudi motor. Le dobro voljo pripeljite s sabo.

Sam sem se v šoli počasi začel učiti voziti in postajal sem vedno boljši, za kar se moram zahvaliti inštruktorjem. Naslednje leto sem dobil moj prvi pravi motor, moj prvi kombinezon, rokavice in tako naprej. Počasi sem začel dirkati v državnem prvenstvu. Še vedno dirkam in uživam v tem, vendar zdaj včasih tudi pomagam inštruktorjem in opogumljam male dirkače v minimoto šoli.

V minimoto šoli v Vrtojbi me ob sobotah lahko tudi srečate, saj čakam popoldanske treninge, ki so po šoli.

P.S. Šola ni samo poligon za dirkače, kjer se učimo hitrosti in spretnosti, meni je dala precej vrednot, ki jih rabim tudi drugače v življenju.

Na koncu učence vedno nagradimo (vsaj z zabavo)
Start minimoto promo (šolske) dirke
Naši učenci so pridni in se vedno radi učijo