Vransko 2019 – 4. dirka državnega prvenstva

Turbo 💨

Sobota – dan za trening

Vransko, sobota, 24. avgusta 2019. Zjutraj smo z mojo ekipo, katere del sta uradni mehanik (tata) in uradni fotograf (mama) že ob prvih jutranjih urah startali proti Centru varne vožnje. Čakala nas je četrta dirka državnega prvenstva na Vranskem.

Na prvi trening sem šel poln pričakovanj, ker sem celo poletje pridno treniral. Veselil sem se ponovne vožnje na tej dirkalni stezi, ker je minilo že eno leto, odkar sem zadnjič tu vozil. Že na začetku mi je šlo dobro od rok in imel sem dobre občutke glede nedeljske dirke.

Na sredi treninga pa se je nekaj zalomilo, saj sem imel manjše tehnične težave. Malo me je bilo strah, da napake ne bodo mogli odpraviti, vendar so jo moj osebni mehanik ter Valter in Jan Poropat, tudi s pomočjo oddaljene podpore proizvajalca GHR, briljantno rešili, tako da sem trening lahko nadaljeval. Užival sem v vožnji do večera, ko nas je na koncu treninga presenetila nevihta. Uh, še dobro, da smo imeli prenočišče v bližnjem gostišču in sem se lahko lepo spočil za naslednji, naporen dan.

Iskanje idealne linije

Nedelja – kvalifikacije in dirki

Nedeljo sem začel z zdravim in zelo okusnim zajtrkom, kot se za dirkače spodobi. Poln energije sem se podal na prosti trening, kjer pa je bilo potrebno biti bolj pazljiv. Nevihta prejšnjega dne je namreč na dirkalni stezi pustila luže in moral sem voziti previdno. V boksu so me svarili, naj pazim, kako vozim in res nisem nikoli padel.

Sledile so kvalifikacije, ki so jih vsi z zanimanjem spremljali. Upal sem, da bodo rezultati dobri in ko so mi povedali, da imam pole position, jim sprva nisem verjel. Vodil sem z osmimi desetinkami prednosti pred tekmeci.

Dirki sta šli še bolje. Tako na prvi kot na drugi sem dobro startal in vodil od začetka do konca. Praktično vam ne morem veliko povedati, ker sem od začetka do konca vozil sam in se nisem bojeval z nikomer. Iz posnetkov pa sem videl, da je bil za menoj kar zagret boj za 2. in 3. mesto. Tokrat me tekmeci niso mogli uloviti in prepričljivo sem zmagal na obeh dirkah.

Čakam vas na naslednji dirki!

Zmaga! ????
Scroll to Top