Adrenalinski vikend v Vrtojbi – 2. dirka za državno prvenstvo

Vrtojba 2020

Še zadnje testiranje

Tadej

Kot obljubljeno, vam bom danes povedal malo več o včerajšnjem adrenalinskem vikendu. Po dirki v Slovenji vasi, sem pač priznal poraz in se vzel v roke, kar se je kot kaže ta vikend obrestovalo.
Sobotni prosti treningi so potekali v znamenju učenja in popravljanja. Testiral sem sebe in motor. Priznam, da je bil dan kar dolg in peklensko vroč in če ne bi bil v kondiciji, mi ne bi uspelo ohraniti toliko moči za nedeljo.

Čas za oddolžitev

V nedeljo pa smo startali. Nikoli čisto na polno, vendar še vedno dovolj dobro, da sem kvalifikacijo zaključil na tretjem mestu. Prvo dirko sem začel dobro, po startu sem ostal na tretjem mestu in nasprotnikoma sem dihal za ovratnik in čakal na njune napake. Taia Komela sem prehitel nekje na sredini dirke. Sicer me je on takoj ponovno prehitel, vendar sem ga zopet postavil na mesto za seboj. Ostal mi je še Matija Kodarin in tudi njega sem ugnal. Prva dirka se je zame končala z zmago.

Druga dirka se je začela podobno. Startal sem tretji, toda tokrat sem se obeh nasprotnikov znebil že po nekaj krogih in nista me uspela več ujeti. Pobegnil sem jima! Giuseppe, tvoje grajanje je obrodilo sadove. 😁

Nauk današnjega dne

Tako se je adrenalinski vikend končal z dvema zmagama in seveda stopničkami. Kaj sem se naučil? Da moraš biti v življenju ponižen in si zavihati rokave, ko stvari ne gredo tako, kot si si zamislil. Zdaj je pred mano Vransko, nov bel list, ki ga je treba popisati …

Scroll to Top