CIV Jesolo 2022 – zadnja dirka CIV-a in sezone 2022

CIV Jesolo 2022

Pa smo tu, še zadnja dirka sezone 2022 je za mano. Tokrat sem dirkal najbliže domu, v beneškem Jesolu. Še ena čisto nova steza, ki je bila zaprta do dneva pred uradnim treningom.

Prvo srečanje s stezo

Še preden sem prišel v Jesolo, sem že vedel, da je steza zelo spolzka. To so mi povedali vsi prijatelji, ki so pred leti tu že dirkali na CIV-u. Jutro je bilo vlažno, asfalt ni bil popolnoma suh. Zato je bil prvi vhod negotov. Steza ima določene elemente, ki so mi bili znani in določene, ki so bili prava uganka. A nič hudega, saj sem moral v prvem vhodu voziti počasneje, da sem lahko vdelal sklopko. V naslednjih vhodih sem čas na krog konstantno izboljševal.

Na novo gumirana
Na novo gumirana …

Sobota in nezadovoljstvo

V času uradnega treninga sem še malo znižal čas, vendar nisem bil zadovoljen s svojo vožnjo. Jesolo je očitno še ena steza, ki je ne razumem in ne maram. Ko smo skušali razumeti, zakaj je tako (in pravega odgovora nismo dobili), smo v hecu zaključili, da je to gotovo prekletstvo Slovenje vasi. Tudi na tej stezi imajo namreč svetlomodre količke in mrežo, kot v Slovenj vasi. Bo prekletstvo res držalo? 🤔. Dejstvo je, da sem prve kvalifikacije vozil slabo, čeprav sem imel občutek, da mi gre dobro. Ko sem ugotovil, da rezultat ni tak, kot sem ga pričakoval, sem postal živčen. Posledica tega je bila, da sem druge kvalifikacije odvozil še slabše. Tako sem konec dneva dosegel 11 startno pozicijo, ki kot popotnica za dirko ni najboljša.

Jesolo 2022

Zadnja dirkaška nedelja te sezone

Prvo dirko sem začel v redu in obdržal startno pozicijo. Ko sem želel prehiteti voznika pred seboj, sem storil napako in izgubil mesto. To pa me ni demotiviralo, čez dva kroga sem si mesto nazaj priboril. Prvo dirko sem končal na 10 mestu.
V drugi dirki sem startal malo slabše, ampak nič hudega sem si dejal. V 4. ovinku pa sem naletel na težavo. Pred mano se je na asfaltu znašel voznik, ki je malo prej padel. Jaz ga nisem videl, saj sem vozil v skupini. Drugi so se mu uspeli izogniti, jaz pa sem lahko le izbral ali zadeti njega ali njegov motor. Izbral sem motor in bila sva na tleh. Žal mi je, ker se je Leonardo bojeval za najvišja mesta na prvenstvu in vem, kako je hudo, ko se ti kaj takega zgodi. Po nesreči sem vstal, pobral in popravil motor ter odhitel naprej. Nisem popustil in vozil na vse ali nič. Hitro sem dohitel sem počasnejšega voznika. Pri prehitevanju tega voznika se je zapletel tudi malo hitrejši voznik in seveda sem položaj izkoristil ter pridobil mesto. Dirko sem ponovno končal na 10. mestu.

Gremo na start

S sezono, ki se je tudi uradno končala z dirko v Jesolu, sem zadovoljen. V Sloveniji sem postal državni prvak, v Italiji sem skupno 9. od 19. dirkačev kategorije Open A, na evropskem prvenstvu sem zasedel 5. mesto. Letos sem se naučil boriti od starta do cilja in ohraniti mirno kri, tudi če je nekdo tik za mano. Spoznal sem nove prijatelje in dosegel cilje, ki sem si jih zadal. 2022 je tako uspešna sezona.

Hvala vsem, ki ste mi letos sledili in upam, da boste ostali z menoj tudi v prihodnjih sezonah!

Tadej #96

Scroll to Top