CIV La Scintilla 2022 – ni se le iskrilo, ampak je tudi počilo …

La Scintilla, Rieti

La Scintilla (scintilla v italijanščini pomeni iskrica) je prvo dirkališče, ki sem ga spoznal lani na CIVu. Moram priznati, da me je presenetilo, saj smo v Sloveniji navajeni hitrejših in tehnično precej manj zahtevnih stez. Letos sem že vedel, kaj me čaka, vendar to še ne pomeni, da je bila vožnja bolj enostavna!

Prosti treningi

Od prvega vhoda nisem pričakoval veliko, saj sem moral uteči sklopko in se ponovno spoznati s to zapleteno stezo. Vse naslednje vhode sem delal na temu, da bi izboljšal čas. Z ekipnimi kolegi smo si tudi vzeli čas za klepet in si eden drugemu dali par uporabnih nasvetov. Vidim, da sem od lanske sezone precej napredoval.

La Scintilla

Sobotni treningi in kvalifikacije

Tudi v soboto mi je kazalo v redu in sem pridno delal. Tik pred kvalifikacijami pa sem imel nesrečo. Dirkač, ki je vozil pred mano je na ciljni ravnini je spustil gas in se je na idealni liniji skoraj ustavil. Povedali so mi, da se je ustrašil zavoja, ki ga je ravno odpeljal. Jaz pa sem priletel direktno vanj.

Ko sem ugotovil, da bom trčil vanj, sem le odstranil roke iz krmila, da se ne bi poškodoval. Nesreča ni bila lepa. K meni je takoj prišel zdravnik, ki me je nato tudi podrobno pregledal. Na srečo nisem bil poškodovan. Je pa res, da v kvalifikacijah, ki so sledile, po tem dogodku nisem uspel voziti tako zbrano in drzno, kot bi si želel. Nisem se počutil, da bi preprosto prišel, naredil odličen čas in šel. Kljub vsemu sem si zagotovil 11. štartno mesto. Za seboj sem pustil še 6 dirkačev.

Tudi moj motor je utrpel kar nekaj škode, vendar nam ga je uspelo za silo popraviti. Šele ko smo prišli domov in cel motor podrobno pregledali, smo ugotovili, da je bila škoda še večja, kot smo sprva videli. Vendar tudi to je del dirkanja.

La Scintilla

Nedeljski dirki

Še vedno sem bil pod vplivom včerajšnje nesreče. Tudi motor ni bil čisto brezhiben. Ko so se luči ugasnile, sem kot vedno startal zelo slabo in pristal na predzadnjem mestu. Kljub vsemu sem dirko zaključil kot 13.
Po pogovoru z mehaniki smo se odločili, da za drugo dirko zamenjamo nastavitve na motorju. Izbira se je izkazala za pravilno. Startal sem malo bolje, v dirki prehitel še nekaj dirkačev in vožnjo končal na 12. mestu.
Z rezultatom nisem bil najbolj zadovoljen. Vendar glede na to, da ne jaz ne moj motor nisva bila v idealnem stanju, ne morem reči, da je šlo slabo.

Morda bo pa boljši rezultat na naslednji dirki, ki bo na sporedu. Še ena steza, ki mi ni pri srcu, vendar tokrat vsaj v Sloveniji – Krško.

Scroll to Top