Ortona 2022 – vaja v prehitevanju

Ortona 2022

Ortona je zame zagotovo dirkališče, ki je najbolj oddaljeno od doma. O tem sem se prepričal že lani. Veste, koliko časa imamo, da se v kombiju s starši pogovorimo o vseh stvareh!!! 😱 A ti pogovori so včasih tudi koristni.

Petkov prosti trening

Tokrat smo na prostih treningih preizkušali nekaj bolj ekstremnih nastavitev. In kot vedno je rezultat za take poizkuse lahko zelo dober ali pa zelo slab. No, naš ni bil najboljši, tako da smo v soboto spet uporabili bolj konservativen pristop. 😁

Sobotni uradni treningi

Dan je bil peklensko vroč, vendar sem bil kljub temu s svojimi treningi kar zadovoljen. Vsak vhod sem se izboljšal, to se je poznalo tudi na času, ki je bil vedno nižji. Seveda se z vodilnimi na CIV-u ne morem primerjati, saj oni več trenirajo od mene, zrasli so v sistemu, kjer jih inštruktorji in tehnično osebje spremlja že od začetka, imajo pa tudi močnejše najete motorje. Moj namen v Italiji je trening z elito in biti v skupini, kjer imajo dirkači približno enake pogoje kot jaz sam.

Trening

Kvalifikaciji

V Italiji sta vedno dve kvalifikaciji. V prvi dirkači navadno ne tvegamo preveč. Q1 sem tako končal na 11. mestu.
V drugi kvalifikaciji pa sem si rekel, da lahko morda pridem na 8 mesto, kajti do tam so me v prejšnji kvalifikaciji ločile le 3 desetinke. Šel sem na vse ali nič in naredil čas 41.3 (pole position 39.6). Videti je, da nisem bil edini, ki je tako razmišljal. Kvalifikacije sem zaključil na 10. mestu.

Prva dirka

Startal sem solidno in vendar sem v prvem zavoju padel na 11 mesto. Mojemu ekipnemu kolegu, Ciotoli, je šlo še slabše, saj je padel in bil edini v naši kategoriji, ki ni videl konca dirke. Jaz sem z dvema uspešnima prehitevanjema dirko končal na 8. mestu.

Ciotola lebdi
Ciotola lebdi. 😮

Druga dirka

Tokrat sem startal katastrofalno in takoj na začetku padel na 12. mesto. Nisem vrgel puške v koruzo in začel sem prehitevati. Prvi dirkač, Nicolas, je bil kar preprost zalogaj, za 10. mesto pa sem se moral zeloooooooo potruditi, kajti Alessia sem moral prehiteti po zunanji strani. Dirko sem končal na 10. mestu in skupni izkupiček današnjega dne je bilo 10. mesto.

Naslednja dirka je na Vranskem, 28. avgusta. Čeprav … bi pred Vranskim lahko imel presenečenje za vas …

Scroll to Top