Slovenija vas 2022 – sam sebi sovražnik …

Slovenja vas 2022

Ponovno na stezi, kjer sem od vedno dosegal najslabše rezultate – Slovenja vas, ta nesrečna. Kot vedno smo v soboto začeli s prostimi treningi. Že ko smo začeli dan, smo vedeli, da ne bomo lovili rekordov, saj so vozile skupaj vse tri kategorije v minimotu. Kljub temu sem bil z najboljšim časom, ki sem ga tega dne dosegel, kar zadovoljen.

Nedeljske zvijače

Dirkači moramo včasih uporabiti tudi kakšno zvijačo. Tako na primer na treningih včasih ne vozimo na polno, ampak z rezervo, da nasprotniki ne vidijo, česa smo zmožni. Ta trik sem uporabil tudi jaz na dopoldanskem nedeljskem treningu.

Slovenja vas

Kvalifikacije

Upal sem, na pole position, ampak mi iz kroga v krog ni uspelo dobiti ritma. Nekaj je bilo narobe in pristal sem na drugem mestu. Po kvalifikacijah sem tudi ugotovil, kje sem ga polomil, vendar rezultat je bil že tu. Ni mi preostalo drugega, kot da se pripravim na dirko in skušam popraviti napako.

Prva dirka

Startal sem odlično in že v startu prehitel Jana. Kar nekaj krogov in kar nekajkrat sem ga zadržal za sabo, ko me je hotel prehiteti. Nato sem pa storil napako v hitrem delu steze. Jan je seveda mojo napako izkoristil in me je prehitel. Ponovno sem hotel popraviti napako in ga sekati v naslednjem zavoju, vendar me je Jan zaprl, hkrati pa me je Andraž, ki je vozil za menoj, poskušal prehiteti. Janu je manever uspel, Andražu pa ne. Svoj položaj sem zadržal in čez par krogov sem dirko zaključil na 2. mestu.

Druga dirka

Že spet sem startal prvi in bil na vodilnem položaju. Po nekaj krogih pa me je Jan prehitel, ko je izkoristil mojo nepazljivost. Tokrat sem bil sam sebi največja ovira. Dirko sem kljub temu ponovno zaključil na drugem mestu. In tokrat sem prvič stal na stopničkah tudi v Slovenji vasi!

Naslednja dirka, ki je na sporedu, je dirka italijanskega državnega prvenstva. Tokrat me bo pot vodila v daljno Ortono

Scroll to Top