Vransko 2022 – po dežju vedno posije sonce

Vransko 2022

Vransko je 28. 8. 2022 gostilo četrto tekmovanje za državno prvenstvo in tudi letos ni šlo brez dežja. Še ena stalnica Vranskega pa je zame precej bolj pomembna in vesela – to je zmaga. Na Vranskem sem si leta 2019 privozil svojo prvo zmago in kasneje sem, z izjemo lanskega leta, to tradicijo nadaljeval.

Mokra sobota

Po uspehu z Assna, sem prišel na dirkališče dobre volje. Želel sem si še ene zmage. Zato smo se z ekipo odločili, da poskusimo z malo drugačnimi nastavitvami kot navadno. Prva dva treninga smo uspeli dirkači odpeljati v suhem vremenu, potem pa se kar naenkrat ulilo. Dobra plat dirkališča na Vranskem je, da se steza hitro suši. Tako se je večina dirkačev po nalivu podala na stezo, saj smo želeli testirati nastavitve za dež. Vedeli smo namreč, da je velika verjetnost, da bomo nedeljsko dirko odpeljali v dežju.

Vransko 2022

Nedeljski dopoldanski vhodi

Prve treninge sem odpeljal kar dobro, vendar z doseženim nisem bil zadovoljen. Tisti, ki me poznajo vedo, da sem s svojo vožnjo velikokrat nezadovoljen. To ne zato, ker bi vozil slabo, ampak zato, ker v sebi vem, da bi lahko še kaj popravil. Tako razmišljanje me žene naprej.
V kvalifikacijah sem imel med najboljšim krogom žal počasnega dirkača na poti, tako da sem si priboril drugo startno pozicijo. Solidno, čeprav bi se dalo narediti bolje.

Prva dirka

Startal sem odlično in takoj prevzel vodstvo. Jana sem držal zadaj celo dirko, čeprav priznam, da mi ni prizanašal. Večkrat me je poskusil napasti, nekajkrat sva se tudi križala, a se nisem dal. In vse bi se lepo izteklo, če mi v zadnjem krogu usoda ne bi poslala smole v obliki padlega dirkača. Dirkač, ki sem ga moral prehiteti, je namreč padel par metrov pred menoj. Jan je bil ponovno bolj oddaljen in je prehitevanje lahko lepše izvedel. Prevzel je vodstvo. Jaz pa za njim, vse do konca. Na koncu je Jan zmagal za 0,063 sekunde. Bil sem jezen, saj se je usoda ponovno poigrala z menoj v zadnjem krogu

Vransko 2022

Druga dirka

Jezo pa sem dobro unovčil v drugi dirki. Spet sem startal odlično in ostal v vodstvu cel čas. Seveda brez dvobojev ni šlo, vendar sem trdno obdržal vodstvo. V zadnjem zavoju je Jan poskusil še zadnji napad. Slišal sem ga in mu zaprl linijo. Jan je vztrajal in padel. Zmaga je bila moja.

Naslednja dirka me čaka čez 14 dni v italijanski Casci, zadnja dirka slovenskega prvenstva pa bo v soboto, 1. oktobra, v Vrtojbi.

Scroll to Top