Vransko in Novi Marof – prve dirke po nesreči

Vransko in Novi Marof 2023

Letošnja sezona je, kot kaže, predvsem preizkus vztrajnosti in trme. Kot verjetno že veste, sem se julija ponovno poškodoval.

Tokrat sem si zlomil desno roko in levo ključnico. Resnično bi se želel zahvaliti doktorju Cenetu Kopaču iz ljubljanskega Kliničnega centra, ki me je odlično »poštimal«, in doktorju Marku Sremcu, ki je nad mano vedno budno bedel.
Po oktobrski nesreči sem namreč spoznal, da ti zdravniki lahko pomagajo ali pa precej otežijo okrevanje. Doktorja Kopač in Sremec sta vrhunska, zato hvala vama, da lahko ponovno sledim svojim sanjam. Trmast sem in vztrajen, vendar brez zdravja tudi trma in vztrajnost ne pomagata.

Vransko – prvič po nesreči

Vransko 2023

V soboto, 26. avgusta 2023, sem se nepričakovano pojavil na Vranskem. Dopoldanske proste treninge sem preskočil po lastni izbiri. Stezo namreč dobro poznam in nisem želel obremenjevati roke. Popoldne pa sem se usedel na motor in opravil kvalifikacije. Nisem vozil na polno, saj sem vedel, da je pred menoj še nedelja. V kvalifikacijah sem bil tretji, kar je bilo realno gledano v redu.

V nedeljo smo se prvo dirko bojevali prvi trije iz kvalifikacij. Nekaj časa sem tudi vodil, vendar sem storil napako in me je Jan prehitel. Dirko sem končal drugi.

V drugi dirki je Tai povedel na začetku in nekaj časa sem ga še lovil, vendar sem se potem moral bojevati za drugo mesto, saj me je Jan, ki je vozil za mano stalno napadal. Tako nama je Tai ušel in ni bilo druge možnosti, kot braniti drugo mesto.

Priznam, da je bila druga dirka zame zares naporna in sem komaj čakal, da jo končam, saj so se v desni roki pojavile bolečine. Po koncu dirke mi je veliko ljudi čestitalo, saj niso pričakovali, da bom uspel dirko končati. Ugotovil sem, da telo potrebuje svoj čas, da pride k sebi, pa možgančki tudi. Vendar … saj veste … doma sem na Krasu, kjer moraš biti trmast, da premagaš burjo. 😉

Novi Marof – nova steza

Novi Marof 2023

Vransko me je opomnilo, da moram delati na kondiciji in s trenerjem Mariom Gerjevičem sva se lotila tega izziva. Kot kaže, sva bila uspešna.

V soboto sem stezo že dobro obvladal, čeprav je bil Novi Marof zame novost. Prijatelji, ki so že vozili tu, so imeli glede te steze mešana mnenja, nekaterim je všeč, drugi je ne marajo. Zato nisem vedel, kaj naj pričakujem. Kot kaže, pa smo nastavitve in linije hitro usvojili, zato sem bil optimističen za nedeljo.

V nedeljo sta šli dirki v redu. Startal sem s pole positiona, vendar sem na obeh dirkah na začetku vodilno mesto izgubil. Sem ga pa hitro ponovno pridobil in na obeh dirkah zmagal. Vrnil sem se v formo in lahko se pripravljam na Vrtojbo, zadnjo dirko slovenskega državnega prvenstva, ki bo 1. oktobra 2023. Se vidimo, ne? 😉

Scroll to Top