Krško 2023 – trikrat na stopničkah

Krško 2023

V soboto, 6. maja 2023, je minilo točno pet let od moje prve minimoto dirke, ki je tako takrat, kot letos, potekala v Krškem. Edine zapiske boste verjetno našli v arhivih AMZS-ja, saj v tistem času še ni bilo moje spletne strani. Pa tudi velikih uspehov ne. Drugače pa je bilo letos, ko sem domov prinesel dve prvi in eno drugo mesto.

Prosti treningi

Tudi tokrat je bil pred menoj dvojni izziv – minimoto in Mini GP 10. In če z minimotom ni bilo nobene posebnosti, mi Mini GP še vedno povzroča težave. Treningi so na začetku tekli kot po maslu, dokler se na sredini treningov ni nekaj zalomilo. Prvi zavoj z motociklom Ohvale spelješ skoraj na polno in pred teboj je ravnina. Ne pričakuješ težav, ampak meni je kar naenkrat zadnje kolo zdrsnilo. Znašel sem se v travi z razbitim motorjem in bolečino v glavi ter vratu. Tako sem naslednjih nekaj treningov preskočil in dal možnosti moji ekipi, da popravi nastalo škodo.

Krško 2023

Warm up in kvalifikacije

Minimoto

Warm up in kvalifikacije so tekle gladko in po pričakovanjih. Zato sem se 3 minute pred koncem kvalifikacij vrnil v box, saj sem vedel, da je dan pred menoj še zelo dolg. Pole position je bil moj, pred drugim zasledovalcem sem imel kar tri sekunde prednosti.

Mini GP 10

Zjutraj še nisem bil prepričan, če bom sploh lahko vozil s svojim motociklom Ohvale, saj smo zadnje popravke opravljali še v soboto zvečer. No, v nedeljo je motor vžgal in šel sem na kvalifikacije. Priznam, da mi v tej panogi manjka še kar nekaj izkušenj. Je pa tudi res, da sem imel v kvalifikacijah z rumenimi zastavami in prehitevanji malo smole. Kljub vsemu sem bil vesel, da sem dirko vsaj lahko vozil.

Dirke

Minimoto

Prva dirka ni bila ravno najbolj zanimiva, kajti startal sem prvi in končal prvi. Drugouvrščenega sem pustil za seboj že po drugem zavoju in na koncu naju je ločevalo 35.880 sekund. Tudi druga dirka je bila zelo podobna. Priznam, da pogrešam Jana Poropata in najine dvoboje …

Mini GP 10

Na prvi dirki sem bila na startu že tako ali tako živčen, ker si nisem smel dovoliti padca. Ko sem prišel na startno mesto, je bilo nekaj nejasnosti, s katere pozicije startamo in moj motor je ugasnil. Direktor dirke je zamahnil z zastavo, za vse se je začel ogrevalni krog, jaz pa sem imel čas, da do konca ogrevalnega kroga spravim svoj motocikel v pogon. In je uspelo.
Škoda le, da se s tem motociklom nisem še naučil, kako se starta. 😅 Na startu sem namreč izgubil vsa mesta, pridobljena v kvalifikacijah. Vseeno ni šlo tako slabo, saj sem malo prehiteval, malo imel srečo (veliko drugih dirkačev je padlo) in tako sem dirko končal na tretjem mestu.
Druga dirka je bila, z izjemo pripetljaja, ko mi je motor ugasnil, sila podobna prvi. Tudi tokrat sem dirko zaključil tretji. Vrstni red dirkačev v obeh dirkah se je tako premešal, da sem bil v panogi Mini GP 10 konec dne skupno drugi. Ni slabo, vendar bi bil bolj vesel, če bi si to mesto pridobil v boju.

Nenadejan pokal

Direktor dirke mi je predlagal, da bi z minimotom dirkal tudi hrvaško prvenstvo. Po premisleku sem se odločil, da priložnost izkoristim in tako je domov prišel še tretji nenadejan pokal.

Podelitev za slovensko državno prvenstvo
Podelitev za hrvaško državno prvenstvo
Premier čelada in pokali

Naslednja dirka na sporedu je v Italiji, na dirkališču Codogno circuit, za njo pa se selimo v Slovenjo vas.

Fotografije minimoto

Fotografije Mini GP 10

Scroll to Top