CIV Cervia 2022 – 10 minut na 35 stopinj 🥵

CIV Minimoto Cervia 2022

Ponovno na dirkališču Happy Valley v Cerviji. Dirka bi sicer najprej morala potekati na Cremona Circuitu, vendar so dokaj kmalu zamenjali dirkališče. Škoda, ker mi je dirkališče v Cremoni zelo všeč.

Prosti treningi

Potekali so čisto normalno, nič posebnega. Po kosilu sem moral uteči svoj motor, ker je ravno prišel z revizije. Zato sem vozi počasneje. Kar naenkrat so v enem in istem zavoju dirkači začeli padati. Pomislil sem, da so verjetno iskali čas in so pretiravali, nato pa sem padel še jaz. Bil sem presenečen, saj nisem sploh vedel, zakaj sem zdrsnil v gume ob stezi. Vozil sem namreč zelo počasi. Lastnica dirkališča nas je oštela in rekla, da preprosto ne znamo voziti po tako razgretem asfaltu. No … nam se ta razlaga milo rečeno ni zdela prepričljiva in res se je čez kakih 15 minut izkazalo, da je bilo po cestišču razlito olje. Temperatura asfalta in naše znanje torej niso bili krivci vseh tistih zdrsov.

CIV Minimoto Cervia 2022 - na stezi

Sobota

Treningi in prve kvalifikacije so šli mimo brez omembe vrednih dogodkov. V drugih kvalifikacijah pa sem želel svoj čas izboljšati. V zadnjem krogu sem videl direktorja dirke, ki je pripravljal ciljno zastavo, rekel sem si zdaj ali nikoli več. Zavoje sem zdeloval precej bolj drzno in prišel sem do hitrih šikan, ki jih izdelaš skoraj s polnim gasom. Med dvema zavojema je luknja. Padel sem vanjo, motor je skočil, jaz sem podrsal po tleh z ramo in ga nato z gasom izravnal. Vendar je bilo prostora do zavoja premalo, da bi mi uspelo situacijo rešiti. Zato sem moral popustiti in motor poslati v izletno cono. Če tega ne bi storil, bi bila verjetnost, da ga potegnem z reke, kar precej velika. In iz prejšnje dirke v Cerviji vem, ker mi je dirkač, ki se mu je to pripetilo povedal, da ni prav lepo, ko se odpraviš iskat motor v reko.

CIV Minimoto Cervia 2022 - dirka

Dirkaška nedelja

Prva dirka se je izkazala za zelo naporno. Startal sem solidno in izgubil le eno mesto. Čez dva kroga pa so komisarji že mahali z rdečo zastavo. Start smo ponovili in tokrat nisem izgubil nobenega mesta. Dirka je nato potekala dokaj normalno. Tri kroge pred koncem pa je ponovno prišlo do nesreče in zaplapolala je še druga rdeča zastava. Tokrat je bilo dirke konec. Privozil sem si 10. mesto.

Drugo dirko sem ga polomil. Na startu sem se lepo pripravil, ko mi je ročka gasa zbežala iz rok in ravno ko sem ustavil motor so se luči ugasnile. Jump start me je stal 10 kazenskih sekund. In to še ni vse, vsi dirkači so startali, le jaz sem ostal na mestu, saj sem še vedno držal zavoro … Dvakrat sem ga polomil. To dejstvo me je kar precej demoraliziralo in nisem vozil dobro. Dirko sem po pribitku kazenskih sekund končal na 13. mestu. Skupno sem bil tako 12.

Zdaj me čaka dirka v Slovenji vasi. Po tihem se že sprašujem, kaj bo šlo tokrat narobe. Zdi se namreč, da mi jo usoda na tem dirkališču vedno zagode …

Scroll to Top