Krško 2022 – umazana dirka

Krško 2022

Slabšega vikenda za dirkanje, kot je bil ta, ki je pravkar za nami, verjetno ne bi mogli dobiti. Zadnji majski vikend bi človek pričakoval poletne temperature, ta vikend pa so se temperature spustile do 7oC.

Dež, dež in še enkrat dež

Že na poti v Krško je pošteno deževalo. Situacija se tudi v Krškem ni spremenila. Namesto da bi začeli trenirati, smo vsi vedrili pod šotori in se spraševali, kdaj bo dežja konec. Ko je dež končno ponehal, se je steza kar hitro posušila, vendar so ostali določeni deli še vedno pod vodo.
Kljub temu sem se podal na progo s pnevmatikami za suho stezo. Moji časi so bili zelo slabi, vendar sem vsaj dobil nekaj občutka za take vozne razmere. Cela sobota je potekala v tem stilu. Vzdušje v celotnem paddocku je bilo podobno vremenu – kislo.

Krško po dežju

Treningi in kvalifikacije

Ne samo vreme, nagajal nam je tudi motor. Težavo smo do začetka dirke odpravili, vendar mi kot dirkaču ni bilo vseeno. Kljub vsemu sem na kvalifikacije prišel poln upanja, kajti vem, da se po dežju dobro znajdem. Kljub temu pa sem težko vozil, ker cestišče sploh ni imelo oprijema. Raceland je med drugim tudi gokart steza. To pa je za nas, motoriste zelo slabo, saj je po vožnji gokartov vozna podlaga preveč gumirana, da bi imeli mi dober oprijem. Posledica tega je lahko seveda padec, kot sem izkusil na lastni koži. Kljub vsem peripetijam sem na kvalifikacijah osvojil drugo startno pozicijo.

Dirki

Tokrat sem bil zaradi vseh stvari, ki so se dogajale ta vikend precej napet. Posledica tega je bila nezbranost in želja po izboljšavi. To pa me je vodilo naravnost do napake v ogrevalnem krogu. Padel sem. V blato. In ker blato drsi, sem celo dirko vozil kot ekvilibrist. Neprijetno. In padec sem nato še enkrat ponovil, ker mi je v ovinku zdrsnilo s sedeža. Dirko sem nato sicer zaključil na tretjem mestu, vendar vem, da bi bilo lahko bolje.

V drugi dirki sem se počasi sprostil. Začel sem jo v redu. Potem, ko sem prehitel prvega dirkača, sem poskusil čim bolj zbežal. Zadnji krog pa sem prišel do voznikov, ki so za enoj zaostajali že za cel krog. Taka prehitevanja so vedno loterija. Dva zavoja pred ciljem mi je dirkač, ki je dobil modro zastavo, zaprl linijo. Zato sem moral zavirati in poiskati drugo rešitev. Medtem pa je Jan, ki je vozil toliko za menoj, da je lahko izbiral najboljšo linijo, priložnost izkoristil. Jaz bi jo tudi! Dirko sem tako zaključil na drugem mestu.

Krško 2022

Naslednja dirka, ki je na sporedu v mojem koledarju, bo ponovno v Cerviji. Upajmo, da bo tam vreme lepše … 😉

Scroll to Top