Lowside – rešiti ali ne rešiti?

Lowside

Niste prepričani, da veste, kaj je lowside? Preberite si članek Vrste padcev in njihovi vzroki, kjer smo razložili različne vrste padcev, ki vas lahko doletijo na stezi. Tisti, ki se sprašujete, kako padec rešiti ali se mu izogniti, boste v članku Kako pasti, o padete z motorjem našli odgovore na nekatera od svojih vprašanj.

Lowside – rešiti ali ne rešiti, to je zdaj vprašanje! Instinktivni odgovor vsakega motorista na to vprašanje je verjetno: »Da, seveda rešiti«. Ampak poglejmo, kaj pravijo dejstva …

V študiji iz leta 2016 o padcih v MotoGP-ju so ugotovili, da je pri highsideu večja verjetnost, da se dirkač poškoduje kot pri drugih vrstah padcev. Po drugi strani pa se pri lowsideu dirkač skoraj nikoli resno ne poškoduje. Ko govorimo o lowsidu je tu tudi število dirkačev, ki ne dokončajo dirke nižje kot pri highsidu.
Če strnemo vse ugotovitve, vidimo, da bo poskus reševanja lowside padca skoraj neizogibno vodil do highside padca. Slednji je veliko bolj nevaren in z manjšo možnostjo, da se dirkač ponovno vključi v dirko.
Zato lahko rečemo, da je dejansko najbolj smiselno, da lowside padca ne rešujete, če niste prepričani, da ga lahko rešite.

Kaj lahko storite, da izboljšate možnosti za reševanje padca

Kako postati čarovnik za padce? Seveda talent nikoli ne škodi, vendar se je treba tudi posebej pripraviti, da boste sposobni rešiti situacijo. Trening, kako rešiti padec, tako, da na stezi z dirkalnim motorjem skušate ponovno dobiti oprijem, ni ravno praktična metoda treninga. Dobra rešitev pa je trening flat tracka. Ko boste vozili na neutrjeni stezi, torej na vozišču s slabim oprijemom, se bo vaša koordinacija izboljšala in posledično se bo povečala tudi verjetnost, da boste padec rešili.

Scroll to Top