5 minutni povzetek zadnjih treh minimoto dirk v Sloveniji in Italiji

Stefano docet

Pozdravljeni bralci Študenta! Zdaj se že kar nekaj časa nisem nič javil, vendar moje poletje kljub temu ni bilo brezdelno. Ko sem lani v Italiji prešel iz kategorije Junior B v kategorijo Junior C, nisem imel velikih težav, s privajanjem na močnejši motor. Prehod iz kategorije Junior ali po naše Otroci, v kategorijo Open, pa je zahtevnejši, kot sem sprva mislil. Motor je veliko močnejši in treba ga je obvladati. Tudi dirkaške linije so se spremenile. Predvsem pa si moraš drzniti veliko več kot prej. Zato sem se v zadnjih mesecih bolj posvečal dirkanju kot pisanju člankov. In … kot boste lahko prebrali, mi je šlo pri tem opravilu kar solidno od rok. Vzemite si pet minut in preberite članek o minimoto dirkah v Sloveniji in Italiji!

2. dirka CIV-a, Rieti

V Rietiju me je srečanje s stezo pošteno postavilo na trdna tla. Ugotovil sem, kje so nekatere od mojih pomanjkljivosti in hitro sem se moral privaditi na stezo in na konkurenco. Hkrati sem se tu prvič srečal s svojim italijanskim teamom: Giprime Squadra Corse in vsemi njegovimi dirkači. Giprime je team mojega proizvajalca motorjev, GHR-ja. Ponosen sem, da lahko dirkam za njihov team, čeprav bom moral še veliko garati, da bodo v Italiji tudi oni ponosni na moje rezultate … Več si o poteku dirke in anekdotah lahko preberete v članku, ki je objavljen na moji spletni strani: CIV 2021 – La Scintilla, Rieti.

Hitrost
La Scintilla, Rieti.

3. dirka slovenskega državnega prvenstva, Krško

Ponovno dirka »doma«. Tu sem se prvič res približal svojemu učitelju Janu Poropatu. Tokrat Janova dirka ni bila solo dirka, temveč sem mu sledil in se mu skušal čim bolj približati. Všeč mi je bilo, da sva se končno srečala na stezi, vendar pa je od srečanja do tega, da bi ga dejansko uspel prehiteti, potrebno še veliko trdega dela. Dirki sta bili zanimivi. V drugi sem celo za kratek hip letel, vendar je bil pristanek trd. Kaj se je zgodilo? Preberite si v Minimoto Open državno prvenstvo Krško 2021 – hitro a presneto, prehitro!.

Raceland Krško - prvi trije
Prvi trije v Krškem.

3. dirka CIV-a, Ferrara

Tokrat je bilo na CIV-u kar nekaj Slovencev: Tristan Rupelli, Jan Poropat, Andraž Osenk Drčar in jaz. Nobena skrivnost ni, da se imamo slovenski dirkači od Italijanov še veliko za naučit, zato se tudi rad udeležujem dirk v Italiji. Tu imam tudi veliko prijateljev. Ker italijansko govorim že od malih nog, se mi z njimi ni težko sporazumevati. Izmenjujemo si nasvete glede dirkanja, zvečer pa dirkamo okoli s skiroji. In to so resne dirke. Ker se dirkači s skiroji nemalokrat poškodujemo, nam je letos direktor dirke prepovedal dirkati s skiroji. V Rietiju je bil še posebej strog in jih je kar nekaj zaplenil, ter dirkače kaznoval z denarno kaznijo. Kazni pa so padale tudi zaradi neudeležbe na briefingu, dodelitve pnevmatik in drugega. Jaz sem svoj rezultat v Ferrari izboljšal in si privozil 17 točk. Vse o dirkaškem vikendu v Ferrari si lahko preberete v članku CIV 2021 – Xbikes, Ferrara.

Xbikes Ferrara
Xbikes, Ferrara.

Tako. Zdaj pa je čas za krajše počitnice. Prvi trening po dirki v Ferrari sem sicer preskočil, kljub temu pa sem dan preživel na motorju. Oče me je s svojim motorjem popeljal na izlet na Gorenjsko in užival sem, četudi nisem bil jaz za krmilom. ???? Uživajte v počitnicah tudi vi, že konec avgusta pa se vam javim z Vranskega.

Lahko noč Ferrara
Revija Študent

Članek je izšel 17. avgusta 2021 na spletni strani revije Študent.

Scroll to Top